Фен на Бойко Борисов от Рани лист се оказа наркотрафикант

Харесвам ГЕРБ, въпреки че не съм член на партията. Украсих колата си с портретите на Бойко и Цветанов, защото са мъжки момчета".46-годишният Тургай Юсеин гордо позира по черен потник "Адидас" пред сребрист голф тройка. На предния капак на кабриолета грее предизборен плакат на ГЕРБ с усмихнати на него премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Цветан Цветанов на фона на звездите на Европейския съюз, пише 24 часа.Зад огромни черни очила Тургай Юсеин от село Рани лист позира пред журналистите с лека усмивка, облегнат небрежно на шофьорската врата на голфа.
Той е щастлив, че е успял да ги впечатли с ексцентричния си ход. Репортерите също са впечатлени. Снимката на големия фен на премиера излиза първо в регионалните вестници и сайтове в района на Хасково, а ден по-късно и в централния печат, за да стане Тургай национален герой.Митничарите на Капитан Андреево обаче го задържат на 18 юни 2009 г. на граничния пункт в "Ситроен Пикасо" с кърджалийски регистрационен номер. Колата е вкарана в хангар за щателна проверка. Там дежурните на смяна откриват двойно дъно под предните седалки.А от кухината митничарите вадят 69 традиционно облепени в кафяво тиксо пакета, чието съдържание логично се оказва диацетилморфин, по-популярен като хероин, или "кафяво" в престъпния свят. Още преди изследването в лабораторията на митниците в София да покаже, че нарокотикът е с чистота от 60 процента, Тургай Юсеин се озовава в ареста, заедно с другаря си Георги Кузев и Фикрет Какасул, който трябвало да вземе от тях товара, оценен на 3 милиона лева по държавни цени.На тримата е наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" сутринта на 23 юни 2009 г. В съдебната зала става ясно, че наркомулетата Тургай и Георги имат стари присъди - първият за хулиганство и унищожаване на чуждо имущество, а вторият - за изнасилване, но са реабилитирани по право. Тургай Юсеин се жалва пред магистратите и от хипертонично заболяване, но то не му помага да излезе от ареста в следващите месеци.

Според неофициална информация тримата арестувани мъже са работели за турския наркоканал на братята Саид, които бяха изгонени от страната в края на 90-те. Те развиваха голям бизнес в България и в страни в Западна Европа, между които Чехия. Братята Саид легализираха милионите, придобити от трафик на хероин от Турция през златарски, ресторантьорски и хотелиерски бизнес. Наркотрафикантите имаха тесни връзки, а на моменти и конфликти с кюрдската общност.В тяхната много сериозна международна схема героят с голфа Тургай Юсеин е просто муле, наето да пренесе поредната пратка наркотик. Защо обаче 3 години след задържането му той е на свобода вместо в затвора, при това с лепенка на премиера на капака на личната си кола?
Проверка на в. "168 часа" показа, че делото срещу Юсеин е все още в Окръжния съд в Хасково, а поредното заседание по него ще бъде на 5 декември. Най-вероятно с лепенката на Бойко Борисов и Цветан Цветанов 45-годишният мъж се опитва да повлияе по някакъв начин и върху процеса.Още в началото на 2012 г. Тургай се решава на този ексцентричен ход: "От много време исках да сложа Бойко Борисов и Цветан Цветанов на капака на колата, но не можах да намеря художник, който да свърши тази работа.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини