Държавна сигурност стояла зад Касим Дал,той се изживявал като ловното куче на Борисов

Бахри Юмер

Политическата формация на Касим Дал и Корман Исмаилов Народна партия “Свобода и достойнство” е поредният опит на Държавна сигурност да отслаби ДПС. Свидетели сме на тези усилия още от създаването на Движението за права и свободи. Веднага след нас агентът на ДС Недим Генджев създаде своя формация. По късно срещу нас се обяви Мехмед Ходжа. Две години по-късно се отцепи Гюнер Тахир. И той както Касим Дал бе зам.председател на ДПС. Друг агент-Осман Октай също тръгна срещу нас. Това заяви за Кърджали бг вести областният лидер на Движението за права и свободи в Кърджали Бахри Юмер. Той прогнозира, че ще има още опити за разцепление на Движението, инспирирани от Държавна сигурност, но и те ще се провалят

Според Бахри Юмер хората на Касим Дал, както и тези на Гюнер Тахир спекулират с някаква мнима подкрепа от Турция. Той припомни концерт в Кърджали на който дошъл Тахир заедно с влиятелния политик, свързан с тогавашните управляващи в Турция Али Динчер. Рамо дал и консулът от Пловдив. Появата в ложата на Ахмед Доган обърнала настроенията. Всички му ръкопляскали. Дори артистите останали изненадани от аплодисментите.

Касим Дал се превърна в ловното куче на Бойко Борисов. Той иска да надуши и привлече наши избиратели,но това няма да му се отдаде, заключи Бахри Юмер.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини