„Юнак” заслужено в челната тройка

С пет победи и три загуби отборът на „Юнак” от Ардино завърши на трето място в есенния дял на областното първенство по футбол за мъже. На върха без загубена точка заслужено ще зимуват футболистите на „Родопи” от Момчилград. Втори след тях е отборът на „Левски” от Крумовград, който изостава на три точки. На четвърта позиция е  чернооченската „Искра” с 14 точки. На дъното е „Байкал” от Широко поле.

Всички срещи през есента преминаха при добро поведение на публиката и футболистите. За жалост обаче поради липса на средства много мачове не се играха и бяха присъдени служебни резултати. А заради кризата в средата на първнството отборът на „Мост” прекрати участието си в шампионата.

За осем кръга отборът на „Юнак” е реализирал 18 гола, а е допуснал 20. С най-много попадения – шест, е Озан Муталибов. Въпреки че е изграден от млади играчи, тимът се представи успешно в есенния дял на първенството. Особено в Ардино момчетата на Ферди Велиев играха с много настроение, самочувствие, отлична тактическа дисциплина и доказаха, че стадион „Юнак” е непревземаема крепост. В Ардино „юнаците” записаха четири победи, в които вкараха общо 12 гола.

Най-срамна се оказа загубата с 1:7 в Черноочене от местния „Искра” в началото на есенната кампания. Отборът на „Юнак” пристигна за мача без основните си играчи, а младите сякаш бяха загубили желание за игра, отказаха да се борят и резултатът е ясен. Не знаем какво е казал треньорът Ферди Велиев на възпитаниците си, но в следващите си три срещи те постигнаха три победи срещу коравия тим на „Левски” (4:3), „Байкал” (2:0) и „Върбица” (3:2). Отново видяхме познатото лице на отбора – много мощ в атака, и бързина по фланговете. Неприятното е, че в края на есенния дял дойде загубата в Перперек от местния „Перперикон” с 1:4 след грешки на резервния вратар. А загубата с 1:4 в Момчилград от лидера „Родопи” беше очаквана.

В крайна сметка „юнаците” направиха един добър полусезон, постигнаха добри резултати и заслужено се намират в челната тройка

Целта на ръководството е съставът да се обиграва, да се гради, за да може в бъдеще отново да бъде фактор в областния футбол, коментира президентът на „Юнак” Джейлян Муталибов.
Благодарим на община Ардино в лицето на кмета Ресми Мурад за финансовата подкрепа, както и на всички спонсори, които отделят средства за развитието на футбола в Ардино, заяви Муталибов.

Есенно класиране:

1. „Родопи” – Момчилград               26-2        21

2. „Левски” – Крумовград                26 -11     18

3. „ЮНАК” – АРДИНО                   18-20      15

4. „Искра” – Черноочене                  18-11       14

5. „Перперикон” - Перперек            18-14       12

6. „Върбица” – Бенковски                14-13        8

7. „Джебел”                                          7-16        7

8. „Байкал” – Широко поле                4-20        3

9. „Мост”                                              5-29        1

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини