С баскетболен мач в СОУ “Отец Паисий” насърчават доброволното кръводаряване в Кърджали

На 29 ноември (четвъртък) в спортния салон на СОУ “Отец Паисий” ще се проведе четвъртото информационно събитие за насърчаване на доброволното и безвъзмездното кръводаряване в областта. Откриването е в 14 часа.

В рамките на проявата ще се проведе демонстративен баскетболен мач между гимназиалните отбори на СОУ „Отец Паисий” и ГПЧЕ „Христо Ботев”, който ще бъде съпътстван от музикална програма и викторина на тема “Какво знам за доброволното кръводаряване?” Участниците в двубоя ще получат медали и грамоти, а победителите във викторината ще има предметни награди. 

Информационно събитие за насърчаване на доброволното кръводаряване ще бъде проведено и на 30 ноември (петък) в Ардино. То ще се състои пред читалище „Родопска искра”.  

Информационните събития се организират в рамките на проекта „Доброволно кръводаряване в Родопите (RHO-DONATE)”, финансиран по Европейската програма за териториално сътрудничество "Гърция-България 2007-2013 г.". Водещ партньор по проекта е Регионът на Македония и Тракия (Гърция), като от българска страна участват областните администрации на Кърджали и Хасково. Целите на проекта са да бъде извършена промоция на идеята за доброволното кръводаряване, да бъде развито сътрудничество по въпроси, касаещи превенцията на предаването на инфекции по кръвен път между съседните страни, както и такива, свързани с безопасността при преливането на кръв. В рамките на проекта ще бъде закупен и модерен мобилен център за информиране и кръводаряване.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини