Ардинци се жалват от скитащи бездомни кучета

По повод все по-честите сигнали на граждани от Ардино за скитащи бездомни и безстопанствени кучета в централната част на града, отдел „Екология и опазване на околна среда” сезира фирмата, която се занимава със събирането на четириногите и извозването им в приюта. Очаква се да бъдат прибрани над 20 животни, които образуват две групи в града.
От екоотдела в общината съобщиха, че от началото на месеца се наблюдава тенденция недобросъвестни граждани да пускат кучета по главните улици на Ардино и Бял извор. Има постъпил сигнал за лека кола, която през нощно време разтоварила женско куче с четири рожби. А рано сутринта млекосъбиращите коли стоварвали животните от други населени места в района на града и в Бял извор.
Умоляват се всички граждани, които са станали свидетели на горепосочените действия да сигнализират екоотдела в общината или Районното полицейско управление в Ардино, за да се вземат нужните мерки и градът да стане по-безопасен и приятен.
Припомняме, че според общинската наредба всички кучета, които нямат чипове и не са ваксинирани, ще бъдат третирани като безстопанствени. До момента в Ардино е регистрирано само едно куче.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини