Нова детска площадка в Жълтуша откри кметът Ресми Мурад

В истински празник за ардинското село Жълтуша се превърна официалното откриване на новата детска площадка. Трикольорната лента бе прерязана от кмета на община Ардино Ресми Мурад, зам.-областния управител Есат Садък и кмета на селото Христо Кехайов.

Детският кът е реализиран по програма „За чиста околна среда” на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и е финансиран от ПУДООС. Стойността на обекта е близо 10 000 лв., но с помощта на общината вложените средства надхвърлят тази сума. Площадката е оборудвана с детски уреди, пейки за отдих, кошчета за смет. Обезопасена е с дървена ограда, а през пролетта ще бъде озеленена.

„Едно изоставено място в центъра на селото, сега се превърна в особено значима придобивка, която ще радва не само децата, а и техните родители. Както преди една година казахме, ние изпълняваме всички това, което вие желаете и ще продължаваме да работим за реализирането на идеите ви”, каза пред събралото се множество Ресми Мурад.

Паралелно с детска площадка ардинският кмет откри и новата обществена тоалетна в центъра на Жълтуша. „Това е една човешка потребност, която не е била решена във времето. Радвам се, че успяхме да направим и тази социална придобивка, която трябва да предхожда много други мероприятия в благоустрояването на населените места, заяви Мурад. Той съобщи още и радостната новина, че през 2013 година в Жълтуша ще бъде изградена мултифункционално игрище. Проектът е подписан преди няколко дни и ще бъде финансирано по Програмата за развитие на селските райони. Новото спортно съоръжение ще бъде с дренажна система и изискана естествена тревна настилка. Ще бъдат монтирани и футнес уреди около него.

Зам.-областният управител Есат Садък благодари на Министерството на околната среда и водите и лично на Министър Караджова за подкрепата в инициативите на родопската община, като изрази надеждата си и в бъдеще община Ардино да работи така добре с МОСВ.

От името на живеещите кметът на Жълтуша Христо Кехайов благодари на ръководството на община Ардино за построяването на хубавия детски кът в центъра на селото, където малчуганите с радост ще се забавляват, както и за изграждането на новата обществена тоалетна.

На откриването присъстваха още зам.-кметовете Наско Кичуков, Изет Шабан, Неджми Ходжов, общинските съветници Съби Узунов, Азис Моллов, Алпер Сами, Месут Хайрулов, Азис Мурад, Зюлфие Ибрямова. По стара българската традиция събралите се бяха посрещнати с питка и мед за здраве

Фолклорната група към местното основно училище „Отец Паисий” с ръководител Наталия Хаджиева изнесе кратка програма.

 Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини