„Заман”чукна двадесет години в България,има най много абонати в Кърджалийско

Тортата

Един от най-четените вестници в Кърджалийско –„Заман” отбеляза своят двадесет годишен юбилей със тържество в зала „Диамант”на хотел „Принцес” в столицата. 1400 са абонатите на изданието в областта, което го прави лидер сред останалите медии. Заман е медийна група, която е стъпила на четири континента. Вестниците й излизат на 15 езика. Първото издание се създава преди 26 години.Сега само в Турция тиражът на вестник „Заман” надхвърля един милион.

 Тържеството снощи бе зачетено от консула на Република Турция   Исмаил           Арамаз, певците Орхан Мурад и Софи Маринова, журналисти, общественици.

Екипът на „Заман” получи поздравителен адрес от премиера Бойко Борисов. В него се отбелязва, че на първо място в редакционната политика на изданието стои читателят.

   В словото си зам.главният редактор Мехмед Юмер сподели, че преди вестниците са отправяли послания. Сега времената са променени. Сега да си издател е много трудно. Добрите издания се стопяват. Хората посрещат 21 век с нови надежди и очаквания. Искат информация от медиите,които не прибягват до популизъм. Ние избрахме този път,подчерта Юмер. Според него медията набляга на сериозни, основополагащи новини, а не на мимолетни сензации. Той подчерта че „Заман” стои на стабилни основи. Той е адресиран към нов тип хора,които предпочитат духовното, но не игнорират и материалния прогрес.

   Бяха връчени паметни статуетки за принос към медията. Един от наградените бе посланик Аръмаз. Той посочи,че отношенията между Турция и България се развиват възходящо. Че тези дни предстои посещение на българският президент Росен Плевнелиев в Турция. Приключваме успешна година. С две президентски визити, две премиерски посещения и много работни срещи на министри, отбеляза дипломатът. Той подчерта, че Турция няма претенции към България ,освен желанието българските турци да бъдат равноправни граждани на страната.

 Сред наградените бе и съветникът по националната сигурност на президента Желю Желев и радетел за българо-турско сближаване ген.Стоян Андреев.

Бе прожектиран филм за българското издание на вестник „Заман” с автор българският журналист Стефан Цонев.

Георги Кулов

Мехмед Юмер
Награждаване на Стоян Андреев
Прожекцията
Гостите
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини