943 в Ардинско с помощи за отопление

943 социално слаби от община Ардино ще получат целева помощ за отопление тази зима, съобщи директорът на Дирекция „Социално подпомагане” в Ардино Цветомир Хаджиев. 1 402 са общо подадените молби за отпускане на енергийни помощи. Отказ е направен на 459, поради това, че средномесечният им доход за предходните 6 месеца преди месеца на подаване на молба-декларацията е бил над диференцирания минимален доход за отопление. Всички одобрени бенефициенти са предпочели да получат помощта в пари.

Към настоящия момент е преведена сумата 131,44 лв. от първия транш, полагащ се за месеците ноември и декември. Вторият транш в размер на 197,16 лв., който се полага за месеците януари, февруари и март правоимащите ще получат авансово до края на януари 2013 г.,каза още Хаджиев. Той припомни че размерът на целевата помощ за целия отоплителен сезон е в размер на 328,60 лева или месечно по 65,72 лв.

В сравнение с предходната година има намаление на броя на правоимащите лица само с 10 души. През миналия сезон помощи са получили 953 социално слаби лица и семейства от 1377 подадени молби, уточни Хаджиев.

Предстои да се извърши проверка от страна на служителите на дирекцията по населените места, относно използването на целевата помощ по предназначение.

Всички, които са придобили правото на помощ за отопление, ще имат и правото на хранителни продукти от интервеционните запаси на Европейския съюз, които се раздават чрез БЧК.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини