Славейковци усвояват знания в модерен компютърен кабинет

С нова компютърна техника посрещнаха своя патронен празник учениците от СОУ „Петко Р. Славейков”.Финансово осигурени по проект, новите 30 компютъра и модерната вътрешна архитектура впечатляват посетителя на прекрасната учебна зала по ИТ за гимназистите. Много съществена новост е, че компютрите са свързани в мрежа и учителят може да наблюдава на своя екран работата на всички компютри, които освен това са подсигурени за безопасен Интернет. Най-малките ученици от началния курс също са с електронна придобивка – това са двете нови интерактивни дъски, които дават големи възможности за модерни образователни подходи.
Тук бяха представителката на РИО Деметра Мирянова и на Издателство „Просвета” Валентина Манолова.Празникът напълни и естрадата в училищния двор на най-голямото училище, където емоциите прогониха прохладата. Повече от час продължи концертната програма. Танцуваше група „Мистерия” с ръководители Виолета Кючукова и Димитър Кондиков. Красиви български народни песни изпълни фолклорен ансамбъл с ръководител Катя Кирчева. След това се изявиха сборна вокална група с ръководител Кирил Кирев и детски фолклорен ансамбъл с ръководител Тодор Николов. Последва танца ЗАКАЧКА на фолклорен ансамбъл „Родопея” с ръководители Стела Замова и Димитър Кондиков. В точния момент учениците извикаха на сцената своя любим директор Милко Багдасарав, който приветства веселото множество на училището за шампиони. Негова беше честта да награди победителите в конкурса за презентация Деян Мандаджиев и, Виктория Хаджиева от 9а клас, а също и победителите в състезанията по дърпане на въже, щафетно бягане, футбол, волейбол и баскетбол, проведени през седмицата в чест на празника. Водещите прочетоха поздравителен адрес от началника на РИО на МОМН Гроздан Колев.
По отдавнашна традиция денят започна с предаване на властта на ученическото самоуправление. Директорския пост зае председателката на Ученическия парламент Ралица Арнаудова – това лято тя бе сред 50-те млади надежди от България, включени в лидерската академия „ГЛОУ” 2012. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини