National Geographic предложи на зрителите да спечелят бункер за края на света

Tелевизионната мрежа National Geographic Channel предложи на своите зрители да спечелят антиядрено бомбоубежище, превърнато в къща, с всички необходими удобства, за да преживеят хаоса, който според маитре ще настъпи на 21 декември.

Бункерът с размери 8 кв. метра е направен от бетон и предвиден за шест души. Той е предназначен да опази обитателите си при химична и ядрена атака, както и при природни бедствия. Дебелината на стените е 25 см, а вътре има динамо за ток, легла, газови маски и консерви, а освен това- самостоятелен източник на вода.

Бункерът се разиграва на френската интернет страница на телевизията. Желаещите да спечелят трябва: първо- да отговорят правилно на 25 въпроса, касаещи темата как най-добре да се подготвим за края на света. И второ- да разполагат с място, на което да бъде пренесено и монтирано 25-тонното устройство.

Повод за необичайното състезание бе филм за френската National Geographic за т. нар. „оцеляващи“ (les survivalistes), в който са показани различни хора, настаняващи се в бункери в очакване на края на света.

Едни от героите на документалния филм Пол и Глория вече са складирали 23 000 кг храна и 14 000 л вода. Заедно с други съмишленици те вече разработват нова система за оказване на спешна помощ, нови техники за комуникация и се учат как да се борят с дивата природа.

Източник: http://snews.bg/

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини