Вратар проваля „Юнак” в Перперек

Непростими  грешки на резервния вратар на „Юнак” Севги Аптикадир доведоха до загубата на ардинци с 1:4 като гости на „Перперикон” в среща от осмия кръг на областното първенство по футбол за мъже. Той сгреши фатално на два пъти, а домакините се възползваха напълно от невниманието му.

Тимът на „Юнак” пристигна за мача в неделя в Перперек с осакатен състав, тъй като четирима основни футболисти участваха в националната конференция на Младежкото Движение за права и свободи (МДПС) в София. Въпреки това „юнаците” играха открито и равностойно през по-голямата част от двубоя.

Възпитаниците на Ферди Велиев започнаха срещата много по-концентрирано и държаха топката добре, организирайки остри атаки, но вратарят на „Перперикон” Айхан Юсеин се отличи с няколко решителни намеси. Постепенно домакините водени от 37-годишния ветеран Билгин Мехмед се окопитиха и започнаха да поглеждат към вратата на „Юнак”. Бързи атаки организираха Самет Ахмед и Билгин Мехмед, а напред

бившия играч на „Арда” Назми Дурмушали дебнеше за всяка възможност. Такава се откри пред него в 20-ата минута и той бе безпощаден, след груба грешка на вратаря на гостите Севги Аптикадир. Пет минути по-късно той покачи на 2:0 отново след непростима грешка на  Севги Аптикадир.

През втората част футболистите на двата отбора не смееха да оголват тила си, като предимно разиграваха топката в средата на терена. В 66-ата минута след центриране от корнер, стражът на домакините не можа да се намеси добре и Озан Муталибов намали резултата 1:2. Две минути по-късно Билгин Мехмед финтира трима защитници на „Юнак” и с удар от дистанция увеличи аванса на своя тим до 3:1. В 75-ата минута отново Билгин Мехмед засече отлично центриране на Самет Ахмед иоформи крайния резултат 4:1.

„Можехме да вземем точка, но отсъствието на основните ни играчи се оказа решаващо. „Едвам сформирах отбора за мача. Цял полусезон играем без основен вратар, а резервните допускат непростими грешки. Домакините отправиха четири удара към нашата врата и четирите станаха гол”, коментира след срещата наставник на „Юнак” Ферди Велиев.
”Изиграхме най-хубавия си мач от началото на първенството. Отборът няма цели, играем за удоволствие”, каза треньорът на „Перперикон” Юмер Исмаил.

Останалите резултати от кръга:

„Родопи” – „Искра” 5:0

„Левски” – „Байкал” 7:1

„Върбица” – „Джебел” 5:0

Временно класиране:

  1. „Родопи”             24-1           18
  2. „Левски”             25-9           18
  3. „Искра”              17-12         13
  4. „Перперикон”    16-13         12
  5. „Юнак”               15-20         12
  6. „Върбица”           14-12         7
  7. „Джебел”               4-12         4
  8. „Байкал”                1-20         0

Гюнер Шукри

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини