Илхан Кючук единствен кандидат за лидер на младежкото ДПС,Доган мълчи защо

Илхан Кючук

Младежкото ДПС ще продължава да генерира нови политики и да търси нови активисти. Това каза пред журналисти единственият към момента кандидат за лидер на младежката организация Илхан Кючук, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Правилникът на МДПС позволява до последния момент преди избора на председател да се правят номинации. „Ако бъда избран на днешния конгрес, Младежкото ДПС ще продължава своето развитие в посока актуализиране на стратегиите. Ще продължава да генерира нови политики и да търси нови активисти”, заяви Кючук. 
На въпрос - как си обяснява това, че е единственият издигнат досега кандидат, той отговори: „Колегите са оценили моята работа в продължение на тези три години в Централния оперативен съвет. Не казвам, че аз съм единственият достоен. Младежката организация има членска маса от 23 000 души и всеки един от тях може да е кандидат за председател”.
Попитан - дали на днешната конференция ръководството на ДПС ще търси нови лица за подмладяване на парламентарната група партията, Кючук заяви, че този въпрос трябва да е към ръководството. „Подмладяването на ДПС от гледна точка на идеи, на политически профили, е един постоянно течащ процес в организацията. И сега имаме не малко представителство от младежките среди – Четин Казак, Петя Раева”, заяви Кючук. 
Лидерът на ДПС Ахмед Доган отказа на два пъти да отговаря на журналистически въпроси. Очаква се той да направи изказване в закритата част на конференцията на Младежкото ДПС. След 17.00 часа се очаква да стане ясно и новото ръководство на младежката организация. 
Екатерина ПАНОВА

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини