БСП вдига протест срещу ”катастрофата ГЕРБ”

БСП свиква днес протестен митинг в София под мотото "Да сложим точка на катастрофата ГЕРБ". Очаква се на пл. "Свети Александър Невски" да се съберат хиляди социалисти от цялата страна. Лидерът на БСП Сергей Станишев призова да излязат хората, които не одобряват случващото се в държавата и са против управлението на ГЕРБ, против мизерията, безработицата, социалното безразличие.
Властта става опасна за държавата и за хората и затова трябва да си ходи, смятат от лявата опозиция. "Да сложим ТОЧКА на това безобразно управление... Нека поставим началото на края на ГЕРБ!", призова снощи в социалната режа "Фейсбук" Станишев.
На сцената ще се качат политици и граждани, които ще отправят своите послания за референдума за АЕЦ "Белене", за борбата с младежката безработица и за грижата за младите майки и децата. Ще бъдат засегнати проблемите на възрастните хора, на пострадалите от земетресението в Перник, както и случващото се в здравеопазването. 
От левицата вече предупредиха, че се подготвят провокации за митинга им, предаде "Дневник". В централата на БСП е постъпил сигнал, че псевдофенове на един пловдивски футболен отбор се канят да саботират протеста и е подадена информация на столичната полиция. От пресцентъра на партията посочиха, че протестите на социалистите винаги са имали силни политически послания, но БСП не допуска нарушения на реда при свои прояви. Това е вторият национален протест срещу ГЕРБ, който социалистите свикват, откакто са в опозиция. Днешният митинг беше предвиден за миналата неделя (11 ноември), но отложен заради смъртта на патриарх Максим.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини