„Юнак” спечели трудно срещу „Върбица”

Отборът на „Юнак” победи драматично с 3:2 „Върбица” от кирковското село Бенковски в среща от седмия кръг на областното първенство по футбол за мъже. Въпреки студеното време над 100 зрители бяха изпълнили в събота трибуните на градския стадион в Ардино. Сред тях бяха президентът на „Юнак” Джейлян Муталибов и легендата на клуба от 70-те години на миналия век Ремзи Кесер, който живее от дълги години в Бурса.Изненадващо или не, на почивката на мача „юнаците” губеха с 1:2, но въпреки това, през втората част футболистите на Ферди Велиев успяха да осъществят пълен обрат, реализирайки два гола, и по този начин спечелиха с 3:2. Победните попадения за „Юнак” бяха дело на Озан Муталибов (2) и Емил Маринов (Джими).

Гостите от Бенковски поведоха още в началото на двубоя. Вальо Драганов откри в 5-ата минута с много хубав далечен удар. Вальо Драганов можеше да вкара и втори гол, но вратарят Алкан Айдън спаси удар в долния му ляв ъгъл. Последва сериозен натиск на домакините и в 18-ата минута след центриране от свободен удар Озан Муталибов бе оставен непокрит и с глава изравни. В следващите минути играчите на „Върбица” отново установиха лек натиск в половината на съперника, но така и не успяха да създадат чисти положения. Все пак две минути преди края на полувремето Стефан Пеев прати топката във вратата на домакините с изстрел почти от центъра. Топката летя дълго, но вратарят Алкан Айдън така и не можа да предотврати гола.

Възпитаниците на Ферди Велиев доминираха през второто полувреме, след като в игра се появиха Емил Маринов (Джими), Бюлент Османов и Антон Чолаков. В 59-та минута Озан Муталибов засече с глава центриране на Ахмед Солак отляво, след което коженото кълбо срещна напречната греда и излезе в аут. Пет минути по-късно Нурай Ахмед изведе Озан Муталибов сам срещу вратаря, този път централният нападател не сгреши и с удар по земя изпрати топката във вратата на Кристиян Рушанов за 2:2.

Постепенно гостите от Бенковки изравниха играта и на свой ред организираха опасни контраатаки. В 70-та минута Рамадан Ахмедов се превърна в герой за „юнаците”, след като изби топката от голлинията. Около 15 минути преди края на мача резервата Емил Маринов (Джими) направи отличен пробив по крилото, шутира мощно и топката влетя в мрежата за 3:2, а след още пет минути той с глава уцели и страничната греда.

„Стана хубав и коректен мач. Постигнахме трудна победа над коравия отбор на „Върбица”, тя бе нужна на отбора. Доволен съм от играта на моите футболисти и мисля, че те се справиха наистина добре, особено през второто полувреме”. Вярвам, че „Юнак” ще върви нагоре, коментира наставникът на „Юнак” Ферди Велиев.

„Сами си направихме мача труден, ако си бяхме реализирали положенията, можехме да се завърнем поне с точка в Бенковски. Отборът ни е изграден от много млади момчета, които нямат нужния опит, но имат отлични физически качества и талант. Предстои ни много работа, защото целта е да градим състав, който след две-три години да бъде равностоен на останалите тимове в областното първенство”, каза от своя страна треньорът на „Върбица” Боян Иванов.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини