ГЕРБ бойкотират заседанията на местния парламент

Групата съветници на ПП ГЕРБ заявява категорично, че няма да участва в извънредното заседание на ОбС в Кърджали, насрочено за утре, 8 ноември, и за разлика от БСП, няма да играе ролята на дежурния глашатай на местната власт. Позицията на ГЕРБ е принципна и не подлежи на преоценка заради възникналите „форсмажорни” обстоятелства. ОбС предстои да прегласува решение, върнато от областния управител  като незаконосъобразно. Нищо не оправдава факта, че общината се е опитала да продаде имот в нарушение на процедурите, с което за пореден път показа, че не уважава законите на страната и предпочита да ги заобикаля, вместо да ги спазва. ПП ГЕРБ няма намерение да толерира подобни управленски безобразия, скрити зад паравана на „сериозен инвеститорски интерес и заявка за нови работни места”. В този случай и моралната, и политическата отговорност е изцяло на ДПС и техните сподвижници от левицата. Групата на ГЕРБ няма да служи за патерица на местната власт и да замита своеволията й под килима. Със скандалното си поведение в Деня на Кърджали съветниците на ДПС демонстрираха грубо потъпкване на волята и интереса  на гражданите. Сега лицемерно се обявяват в защита на същия този интерес – реакция, достойна за съжаление, ако не предизвикваше основателно омерзение.

Колкото до социалистите, те за пореден път показват политическа безгръбначност и дефицит на мъжество, абдикирайки от собствената си шумно прокламирана в медиите твърда патриотична позиция. Но това едва ли учудва някого след като неведнъж са били кукла на конци в ОбС. За хората, които не следят изкъсо политическия живот, ще припомним, че БСП услужливо подкрепи отчета на кмета за бюджета, повишаването на такса смет с 36 процента, новата структура на общината с назначаването на 4-ти заместник-кмет, отпускането на необезпечени безлихвени кредити на общинските предприятия, събирането на паркинг-такси от „Пазара на производителите” и т.н. и т.н. 

Групата на ГЕРБ няма да позволи задкулисието да се превърне в официална политика на местната власт, ще се държи като безкомпромисна опозиция и ще разобличава всеки опит за търговия с политическо влияние. Това се казва в информация за медиите,разпространена от местната централа на ГЕРБ.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини