Данъчните пускат имотите на Роко на търг в интернет

Ерджан Рашид-Роко

Националната агенция за приходите (НАП) започва да провежда търгове онлайн. В електронния магазин за продажба ще бъдат пуснати  конфискувани стоки и имоти на ключови фигури от подземния свят.

В един от първите търгове ще бъдат пуснати за продажба имотите на Митьо Очите, както и на хора от неговото обкръжение, на Ерджан Рашид-Роко и на други известни лица, разкриха от приходната агенция.

Електронният магазин, който ще промени досегашните процедури, по които се купуваха конфискувани стоки, трябва да заработи до края на месеца. Сайтът е напълно готов и в момента се правят последни тестове на системата, съобщиха от НАП за БНТ.

В новия онлайн магазин вещите ще бъдат подредени в няколко основни раздела, а всяка обява ще бъде публикувана със снимка.

Единственото условие за участие в търговете е заплащането на депозит, който е на стойност 20% от първоначално обявената цена. Системата ще позволява това да става онлайн с кредитна или дебитна карта.

От НАП очакват да има най-голям интерес към недвижимите имоти, превозните средства и изделията от благородни метали. Оръжията и боеприпасите също са сред най-търсените стоки. Наддаванията за тях се правят не повече от два пъти в годината, а изискванията за участие са строги.

Иззетото имущество може да се купи на по-ниска цена от пазарната.

Ако първата продажба е неуспешна, т.е. не се яви нито един кандидат, цената автоматично спада с 20%. Това може да се повтаря докато се стигне до 50% намаление от определената от оценител начална тръжна цена, обясни говорителят на НАП Росен Бъчваров.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини