Задържаха пловдивските Бони и Клайд

Заловени са двамата извършители на грабежи чрез упояване на жертвите в дома им. В ареста са 40-годишен мъж и 21-годишна жена, които направили опит да упоят възрастен човек в близко до Пловдив село, съобщи началникът на Второ РПУ инспектор Пламен Узунов, цитиран от радио Пловдив.

Арестуваните са пловдивчанка и мъж от Брацигово, като те са извършили 6 грабежа, след като упоили възрастните собственици на жилища.

Престъпниците използвали шоколадови бонбони, с които черпели домакините. В сладкишите имало прахообразно вещество, което вероятно е смес от успокоителните диазепам и акинестат, съобщиха от полицията.

Обирджиите набелязвали жертвите си от обяви за даване на квартири под наем по вестниците. След като се озовавали в жилищата като евентуални наематели, мъжът и жената черпели домакините с бонбони и безалкохолно, под предлог, че един от двамата имал рожден ден. След като жертвите заспивали, обирджиите изнасяли ценности и пари от домовете им.

Последният реализиран техен удар бе на 22 октомври в Пловдив, когато по утвърдената схема бе обрана 76-годишна жена. След „почерпката” старицата заспала, което дало възможност на обирджиите да задигнат от дома й плазмен телевизор, мобилен телефон и 80 лева.

След задържането им станало ясно, че мъжът е криминално проявен и осъждан, като само преди седмици бил излязъл от затвора. Обирите били изключително дръзки, тъй като криели опасност за здравето на възрастните хора, допълниха от полицията.

Материалите по случая са докладвани в Окръжна прокуратура – Пловдив, която е постановила 72-часово задържане на двамата в следствения арест.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини