Хелоуински страсти в „Славейков”

Както всяка година славейковци не забравиха да отпразнуват древния келтски празник, наречен Вси Светии или Хелуин. В навечерието на 31ви октомври над 100 маскирани представители на училището се забавляваха заедно на страховитото тържество, организирано от Ученическия парламент с председател Ралица Арнаудова.
 Въпреки че началото на тържеството беше обявено за 18:30 ч., нетърпеливите славейковци започнаха да се събират от много по-рано и още преди 18:00 фоайето на училището бе препълнено с развълнувани вампири, върколаци, зомбита, вещици, феи, а на дошлите навреме, самите Снежанка, пиратът Джак Спароу и Мики Маус, се наложи да изчакат началото на тържеството на двора, заради навалицата вътре.
Когато часът настъпи, всички бяха поканени да минат през пътеката от свещи в дългия мрачен коридор, за да стигнат до страховито украсената зала, отново осветявана само от свещи и фенери. Тържеството започна с поздрав от председателя на Ученическия парламент и атрактивна презентация, въвеждаща в историята на празника. По-малките гости бяха много въодушевени да разберат, че тиквените фенери, които бяха изработили, всъщност си имат име – „Светещият Джак” и с интерес слушаха легендата за произхода му. След това се проведе традиционният конкурс за най-атрактивен костюм. Журито на конкурса, включващо единадесетокласничките-организаторки на тържеството Ралица Чалъкова, Клаудия Аладжова, Кирилка Вълчева и Бедрие Ликова, с радост разглеждаше всички костюми и разпитваше за подробности участниците, докато те дефилираха. Най-многобройни се оказаха вещиците и вампирите, следвани от контрастиращите добри феи и грациозни принцеси. А току-що завърналите се представители на училището от факелното шествие по случай Деня на будителите, притиснати от времето и все още в ученически униформи се шегуваха, че просто са маскирани като ученици. Не липсваше и дяволът, разбира се. Поради голямата атрактивност на всички костюми, журито бе особено затруднено в избора си и се стигна до разногласия. Докато гостите се наслаждаваха на зловещата музика и лакомствата в залата, те единодушно решиха, че не един, а трима ще бъдат наградени – Мартин Каралчев, Фуат Расим и Теодора Милчева, която е позната със своята стеснителност и изненада всички, когато свали маската на уродливо създание и втрещи всички, осъзнали кой се крие под огромното черно наметало. Един страшен трол с анцуг на СОУ „Петко Рачов Славейков” така и не издаде на присъстващите кой е. Познавайки директора си обаче, учениците бързо схванаха, че именно Милко Багдасаров е уважил празника им, макар и като мълчалив гост. Иззвъняването на телефона му потвърдило техните съмнения. Тържеството продължи с музика, игри и закачки, а накрая завърши с прожектирането на филма „Предизвестена смърт”, който е признат според повечето класации за най-страшния филм на всички времена. По-малките ученици, които бяха с придружители, предвидливо бяха помолени да не гледат лентата. Изводът след края на филма беше, че нищо не е достатъчно страшно, за да изплаши славейковци!

Нешка Шопова

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини