Жертвите на "Санди" станаха 72

Броят на жертвите на супербурята “Санди” в САЩ достигна 72 души, но се очаква да се увеличи, докато спасителните екипи разчистват водите от наводнението, развалините и падналите дървета в над десет щата, засегнати от циклона, предаде БЛИЦ.

По-голямата част от Източното крайбрежие на САЩ вече е в режим на възстановяване. Без електричество остават над 6 милиона души по Източното крайбрежие на страната. Потопени са няколко града в щата Ню Джърси. Най-сериозно от стихията пострадаха Западна Вирджиния, Ню Джърси, Ню Йорк и Кънектикът. Както стана известно, властите ще плащат наема на американците, пострадали от “Санди”.

Междувременно Ню Йорк започна да се завръща към обичайния си живот. Метрото продължава да не работи, както и междуградските влакове, но в Манхатън врати отвориха театрите, музеите, Таймс Скуеър започна отново да свети, а в домовете на местните жители електричеството започна да се появява отново. Редица нюйоркчани отидоха на работа в сряда, а туристи, преживели удара на стихията в хотелите, започнаха да обикалят забележителностите на града. Заработиха, ресторантите, кафенетата, бутиците и големите търговски центрове.

Енергоснабдяването вече е възстановено в редица северни райони на Ню Йорк. Някои жители на града, радостни от отминаването на бурята, решиха в сряда да отпразнуват Хелоуин. Кметът на града Майкъл Блмубърг обеща, че традиционният парад за деня на Вси светии задължително ще се състои, но през следващата седмица.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини