Светещ скелет погна даскалите в Езиковата

Летящи духове, прилепи, тиквени фенери, всевъзможни атрактивни костюми  и светещ скелет, който плашеше злите духове. Това бяха само част от изненадите, които подготвиха доброволците Майкъл Дийгън и Золвей Дайке, работещи в ГПЧЕ „Христо Ботев” от началото на учебната година. Те от своя страна, останаха силно впечатлени от изключително добрата организация на всички членове от ученическия съвет, които организираха училището да бъде украсено за празника и учениците от випуск осми клас, които с ентусиазъм се включиха в подготовката на празника.

Дните преди Хелуин преминаха в  трескава подготовка, която не бе възможна без подкрепата на учителите по английски език, които представиха  културното многообразие на англоговорящата част от света и запознаха своите възпитаници с историята на празника. Интересни подробности за празника осмоскласниците научиха от и доброволците, които помогнаха на учениците да си подготвят костюми за организираното за тях празненство с маски и разказаха за традициите на този празника в САЩ и Германия. Всички участници и гости успяха да почувстват незабравимата карнавална атмосфера и да се потопят във вълшебството на празничното настроение. Забавни игри, предизвикващи състезателния дух на участниците, се превърнаха в истинско съревнование за креативност и източник на много емоции.

На празненството бе организиран и конкурс за най-сполучив костюм и маска. Директорката госпожа Чавдарова, като председател на журито, награди най-оригиналните идеи. Бяха раздадени и награди за най-добра хелуоинска рисунка, за ядене на торта без ръце и най-активен участник в игрите. За най-съобразителните  танцьори надпреварата в танците повиши градуса на напрежението. На финала на празничния ден всички се разделиха като приятели с много награди и с надеждата, че са прогонили злите духове с доброто си настроение.

Йорданка Чавдарова

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини