Джигитите да внимават, ще ги следят 14 камери

Още 189 стационарни мобилни камери ще дебнат шофьори нарушители в цялата страна до края идната година. Досега камерите, които следяха за нарушения, бяха 133. С новите общият им брой става 332. Освен това още 25 мобилни радара ще бъдат ремонтирани и ще заработят през януари. През юни с решение на Министерски съвет бяха определени местата за 174 нови модерни стационарни камери. Те са съобразени с тъй наречените черни точки, където през последните 5 години са станали голяма брой тежки катастрофи. 

В Пловдивско ще се сложат 11 камери, а в Благоевградско - общо 22.

В Бургаско пък броят им ще е 9, като 6 от тях ще бъдат монтирани на подбалканския път.

Във Варна ще се сложат още 2.

Пътищата в Кърджали ще се наблюдават от 14 уреда. 

В столицата е предвидено да се сложат още 15 стационарни камери, които ще дебнат на повечето скоростни булеварди. Три от тях ще са на бул. “България”, другите - на бул. “Симеоновско шосе”, “Сливница”, “Владимир Вазов”, “Цариградско шосе” и на Околовръстното. Там, където няма условия за стационарна камера, катаджиите ще дебнат до преносими съоръжения. Шофьорите в столицата най-много нарушават ограниченията и развиват високи скорости по оживените булеварди. 30590 водачи са били снимани от камери на КАТ заради превишена скорост, показва статистиката на Пътна полиция за първите 9 месеца на тази година.

Според нея на второ място в класацията по бясно каране са в Плевенско, където има 12 104 нарушения. Трети са в Бургас - с глобени 10 334 и четвърти в Сливен, където джигитите са 9 782.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини