Футболист на “Левски” стана жена

Тъмнокожият футболист Агиеманг Опоку, който избяга от "Левски", вече е жена, твърди в. Уикенд. Играч със същата фамилия рита в националния отбор на Гана, но за девойки!Мистериозната Вида Опоку, която по нищо не прилича на мъж, е играла в световното за госпожици в Азербайджан по рано този месец. Самият Опоку е в неизвестност от семтември насам, а в "Левски" никой не знае мстонажождението му. Той официално е обявен за изчезнал.Нищо чудно да се окаже, че двамата са едно и също лице но с различен пол и подправена самоличност. Това било стар африкански трик, особено в женския футбол, кълнат се спортни деятели.Въпростната Вида по документи е на 15 години, а Агиеманг дойде в "Левски" като 23-годишен. И двете същества обаче изглеждат еднакви."Освен уникална прилика, въпросната дама имаше същия стил на игра и движение по терена като наш Опоку", заяви пред вестника специалистка по женски футбол, гледала представянето на отбора на Гана.

Опоку не вкарал гол, но играл във всички 6 мача като титуляр. Сега го чакала тлъста премия, тъй като ганайките станали трети в света.В "Левски" твърдят, че ганаецът играл в Катар това лято, а после имал тежки лични проблеми за решаване. Той избяга от "Герена" след като два пъти се сби с Владо Гаджев.В Африка, където ФИФА налива много пари в женския футбол, вече се е случвало мъже да играят в дамските национални отбори. Миналата година две футболистки от състава на Екваториална Гвинея бяха разконспирирани, че са от противоположния пол. Обвинението дойде точно от Гана.Оказа се, че братята Симпоре си залепили с лейкопласт мъжките атрибути, за да не им се издуват шортите. Двамата бяха разкрити от капитанката на Гана Флоранс Окое по време на приятелски мач преди световното за жени в Германия.

Измамата е възможна, тъй като организаторите на първенствата не гледат коя футболистка какво има в гащите. В държави с огромна корупция, каквито са африканските, срещу скромен рушвет, чиновниците набързо издават фалшиви паспорти. Така най-вероятно е станало и с Опоку.

Агиеманг Опоку в мъжкия национален отбор на Гана не се различава по нищо от Вида Опоку в женския (на основната снимка)
Източник: Lifestyle.bg‎

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини