Най-младата лекарка на болницата посади дърво на живота, докторите отбелязват юбилей

Дървото на живота

Директорът на многопрофилната болница „Д-р Атанас Дафофски” д-р Тодор Черкезов посади заедно с най-младата лекарка в здравното заведение д-р Ширин Рамаданова кипарис. Церемонията се състоя в двора на болницата. Кипарисът символизира дървото на живота и борбата на лекарите срещу смъртта. Символичният акт беляза началото на честванията на 80 годишният юбилей на здравното заведение. Патрон на честванията е областният управител Иванка Таушанова.

Д-р Черкезов и губернаторката положиха в темелите на болницата и капсула с послание към идващите поколения медици с препоръка тя да бъде отворена през 2032 г., когато ще се чества вековния юбилей на здравното заведение. В посланието се сочат успехите на болницата през последните години: обновяване на техниката, получаване на сертификат за качество ИСО-2001-2000, международната награда Лидер по престиж и качество, международното отличие Златна книга и златен печат и др. Сочи се че днешните медици в здравното заведение работят с всеотдайност и професионализъм, като своите първоучители и се надяват същото да сторят и техните приемници.

  Капсулата бе вградена символично в изрисувано дърво на живота с послания в клоните му като милосърдие,мир,търпение и др. Винаги сме работили за победа на живота над смъртта, подчерта в словото си д-р Черкезов.

  Властта е стъблото на дървото на живота. От нас зависи при какви условия ще работи българското здравеопазване, отбеляза областният управител Иванка Таушанова.

Поздравителен адрес на д-р Черкезов връчи шефът на Регионалната здравна инспекция доц.д-р на м.н.Жени Стайкова.

Георги Кулов

Приветствията
Посланието
Капсулата
Поздравителен адрес
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини