10 димитровградчани попаднаха в ареста заради дрога

Общо десет димитровградчани попаднаха в ареста за притежание и съхранение на дрога през почивните дни, информират от пресслужбата на полицията в Хасково.

Петима от тях били задържани за съхранение на марихуана снощи около 22:00.  Полицаи са арестували младежи на възраст 21г, 24г и 25г.

При задържането им, 21-годишният К.Д. предал доброволно пакетче от станиол с изсушена зелена листна маса с тегло 0.5 грама, реагираща на марихуана при полеви нарко тест.

След разговори с тях е станало ясно, че момчетата са направили уговорка за закупуване на наркотика с 20-годишен димитровградчанин с инициали Н.Т.

Той е бил предаден от приятелката на продавача – 19-годишно момиче от Димитровград, които също са задържани за 24 часа.

Криминалистите са извършили претърсване в дома на Н.Т. на улица „Милин камък”, от където са конфискували още 5 топчета от станиол и 4 топчета от полиетилен, съдържащи изсушена зелена листна маса с тегло 5 грама, реагираща на канабис.

При друг случай в събота, четири момчета и момиче от Димитровград са арестувани за притежание на амфетамин.  Колата им лек автомобил "Ауди А4" е спряна за проверка от полицаите на улица „П.Евтимий”.

При вида на униформените, пътуващите изхвърлили от предния десен прозорец на колата 18 жълти на цвят таблетки с лого „маймунка”.

Зад волана на автомобила бил 25-годишен младеж, а в него са пътували още три момчета на 24г, 25г и 28г и 21-годишно момиче. Полеви нарко тест показал, че става дума за амфетамин. Образувано е досъдебно производство по случаите.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини