Д-р Бойко Маринков: Изключителна провокация в Кърджали!

 Движението за права и свободи си позволи една изключителна провокация срещу България. По нареждане на своето ръководство 22-ма общински съветници от тази партия гласуваха „въздържал се” на внесеното предложение за обявяване на генерал–майор Васил Делов, освободителят на гр. Кърджалии, за „почетен гражданин”.

Всякакви мотиви, които вероятно ще чуем в следващите дни, още сега са очевидно несъстоятелни и не заслужават особено внимание. В синтетичен вид това гласуване може да бъде определено по един – единствен начин - отказано беше да се признае освободителния характер на Балканските войни 1912-1913 г., които дадоха шанс на стотици хиляди българи да се влеят в българското национално ядро, да открият за себе си и за децата си пътя към българската национална култура и национална съдба. Следователно ударът се нанася в самото сърце на българската национална история и по тази причина не може да бъде пренебрегван и подценяван.

Гласуването на общинските съветници от ДПС е гигантска провокация, която заслужава незабавен отговор и единодушно осъждане от всички български политически партии. За БСП това означава абсолютно ясна преоценка на съвместните „европейски инициативи” с ДПС, последното от които беше проведено един ден преди кърджалийския скандал. На конференцията „Европейските стандарти и добрите практики за провеждане на избори – изоставали България ?” на 20 октомври един до друг бяха седнали Лютви Местан, Филиз Хюсменова, Илияна Йотова и Сергей Станишев и аз не мога да си представя, че те не бяха наясно с подготвяната провокация срещу България.Още на този етап ръководството на БСП трябва да декларира членоразделно невъзможността за коалиция с ГЕРБ, но едновременно с това и нулева толерантност към политиката на сегашното ръководство на ДПС. Тук всички приказки за „европейско поведение и стандарти” нямат място.

Ръководството на БСП следва незабавно да декларира ясно несъстоятелността на т.н. Декларация, осъждаща насилствената асимилация на българските мюсюлмани, с вносител Иван Костов и група депутати от 11 януари 2012 г., за която гласуваха трима депутати от БСП, а шест се „въздържаха”. Какви са мотивите за това и до днес никой не може да отговори.Ръководството на БСП и кърджалийският депутат Димчо Михалевски, подкрепил Декларацията от 11 януари със своя глас, трябва незабавно да преустановят контактите си с изселническите организации и готвените за това посещения в Турция, защото именно писма на изселническите организации бяха официалният мотив за гласуването на общинските съветници от ДПС днес в Кърджалии .Защитата на националното достойнство не може да бъде временно, служебно или частично занимание, защото следващите провокации вече се подготвят в още по-драстичен вид.

Източник: КРОСС

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини