Мелница в Асеновград претъпкана с оръжие! (видео)

Сн.: МВР

Боен арсенал от калашници, картечници и 20 пистолета, повечето от които с колекционерска стойност или преправяни, са открити в частна мелница “Никола Панайотов” край Асеновград.

Акцията се е провела от ГДБОП и пловдивската полиция вчера. За разкритията са вследствие активно полицейско сътрудничество с полицията на Кралство Холандия, по информация за престъпна дейност, свързана с огнестрелни оръжия.

Антимафиотите и колегите им от Пловдив достигнали до адрес в Асеновград. Вчера те претърсили на сгради в местността „Света Марина“, които били ползвани от фирма за хлебопроизводство. В пристроени помещения към производствено хале те попаднали на незаконна работилница, оборудвана с всичко необходимо за изработване на огнестрелни оръжия и преработка на газови оръжия в бойни. Там са намерени и иззети две незаконно притежавани пушки, заглушител,  основни компоненти и части за огнестрелни оръжия, изработени готови оръжия и газови, които били в процес на преработка, съобщи пресцентъра на МВР.

В друго помещение, ползвано като офис, открили още две незаконни пушки, три револвера и боеприпаси за тях и  около 150 г вещество, което се проверява за експлозив.

С помощта на оперативно следово куче, обучено да открива оръжие и експлозиви, антимафиотите попаднали на тайник, замаскиран зад секционен шкаф във външна стена към сградата. Там имало три автомата “Калашников” /два от тях на части/, петнайсет пистолета, самоделен картечен пистолет, два револвера,  две пушки, два заглушителя, 1100 патрона от различен калибър /основно 7,62 х 39, 9 х 19 и 9 х 18/. От тайника са иззети и значително количество основни компоненти за огнестрелни оръжия /цеви, цевни кутии, затвори, затворни рами/, както и заготовки за тях.

Установен е ползвателят на  помещенията  - пловдивчанинът Т. Л./44 г./.  Той не можал да представи необходимите по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия разрешителни.  Т.Л. е съдружник във фирмата за хлебопроизводство, уточняват от ГДБОП.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 339, ал. 2 от НК. Материалите по случая са докладвани на Районна прокуратура – Асеновград.

Все още няма задържан, каза пред „Фокус” директорът на Областната дирекция на МВР-Пловдив старши комисар Тодор Чонов.

Издирва се собственикът на мелницата Тодор Ласков. Същият има цех за хляб и има линия за кроасани.

Ласков получи присъда преди време заради стрелба по човек на улицата. Докато разтоварвал хляб до магазин в кв. "Долни воден" през март 2009 г., Мехмед Кула му направил забележка, че запушва пътя на останалите автомобили. Ласков извадил пистолет и три пъти го прострелял в крака пред свидетели, припомня "Марица". Месец по-късно сестрата на Ласков ­ - Петка Пашова, намери смъртта си във водите на изравнителя на ВЕЦ “Асеница” над Асеновград. Заради влошеното си от години психично състояние жената най-вероятно сама е пожелала смъртта си, припомнят запознати, цитирани dir.bg. Петка и Тодор са законни реститути на мелничарска фамилия от преди Девети септември 1944 г.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини