Инвеститорът в ОЦК мисли цял месец за да реши кога да го пусне

Новите собственици на ОЦК са заинтересовани да стартират производството в максимално бързи срокове. Това заявиха днес на среща с областния управител Иванка Таушанова представители на инвеститора „Хармони 2012” АД и Първа инвестиционна банка. В момента специалисти на „Хармони 2012” анализират състоянието на завода.

Намеренията им са да модернизират цинковото производство и да изградят изцяло нов електролитен цех. „Разполагаме с амбициозен, добре подготвен мениджърски екип и конкретни планове за развитието на предприятието. Разчитаме на съдействие и от държавната, и от местната власт в Кърджали, за да бъдат издадени всички необходими разрешителни за рестарт на производството, до месец ще имаме яснота кога ОЦК ще заработи”, заявиха от фирмата-купувач. Областният управител Иванка Таушанова сподели с тях, че и работниците в завода, и населението на Кърджали очакват това да се случи възможно най-скоро, защото ОЦК е структуроопределящо предприятие и възстановяването на производството е важно за местната икономика. От „Хармони 2012” бяха категорични, че

при подбора на кадрите ще разчитат на всички доказани професионалисти от колектива на ОЦК. Това съобщиха от пресслужбата на областната администрация.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини