С куклен театър димитровградски деца се учат на разделно събиране на отпадъците

Проект, насочен към екологичното възпитание на малчуганите започнаха да реализират две димитровградски детски градини - ОДЗ №2 и ЦДГ №1

В рамките на разработката, която се осъществява по програмата "За чиста околна среда" на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), днес в ОДЗ №2- филиал "Приказка" гостува куклената постановка "Пътят на боклука".

Актьорите от пловдивската театрална формация "Чар" представиха по-достъпен за децата начин какво представлява рециклирането на различните видове отпадъци и как трябва да бъде опазвана природата.

Малчуганите разбраха, че хартията се прави от дърветата, а стъклото - от пясък. Научиха и защо трябва да изхвърлят боклука разделно и в кошчета с различен цвят.

Проектът се казва "Аз обичам природата и аз участвам", обясни директорът на ОДЗ №2 Сийка Николова. Той стартира през месец май и е продължителност 2 години.

Малчуганите изгледаха с интерес постановката за пътя на боклука

През изминалата седмица децата от двете градини са посетили защитената местност "Злато поле", мероприятието също е било заложено като дейност в проекта.

Предстои закупуването на кошчета за разделно събиране на отпадъците, които ще бъдат поставени в градините. С цел екологичното възпитание на малките димитровградчани ще бъдат подготвени и костюми с различни с форми на животни и растения, допълни директорът на детското заведение.

как се рециклира една пластмасова бутилка разбраха още децата от постановката
Трите прасенца влезнаха в ролята на лошите, които замърсяват природата

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини