Нов удар на митничарите, спипаха 40 тона нелегален кюмюр в Ардинско

Цветан Юрганчев

Нов удар върху нелегалната търговия с въглища нанесоха служителите на митническото бюро в Кърджали съвместно с полицията. Днес при акция в Ардинско бе разкрит собственик на фирма, който предлагал на пазара 40 тона кюмюр. От тях 20 тона са брикети и 20 тона донбаски въглища.

 Акцията тече в момента. Въглищата са установени в кола, в ремарке и в стопански двор на селата Жълтуша и Диамандово. Собственикът им не е платил акциз и не притежава необходимото разрешително, изисквано от закона. Това съобщи за Кърджали бг вести началника на митническото бюро в Кърджали Цветан Юрганчев. Той коментира,че случаите на нерегламентирана продажба на въглища в навечерието на отоплителния сезон зачестяват. Затова и митничарите са все по- бдителни и ежедневно следят пазара на черното гориво.

  Цветан Юрганчев припомни, че за месец са нанесени удари върху търговци укрили акциз в Крумовград, Момчилград и Джебел. Сега на ред е Ардинско.Укрития акциз е за хиляди левове. Ще продължим с проверките. Това е пътя да пресечем сивата икономика, подчерта Цветан Юрганчев.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини