Български студенти с награда 15 хил долара от Intel

Български студенти спечелиха второ място в Intel Business Challenge Europe 2012.

Imagga от България спечелиха награда $15,000 за разработката на серия продукти, които автоматизират обработката на изображения в облака.

Intel обяви победителите в Intel Business Challenge Europe 2012 по време на Европейския форум за нови идеи.

Насърчаването на предприемаческия дух е изключително важно за Европейската конкурентноспособност и създаването на работни места, особено от гледна точка на младежката безработица.

Общо $120,000 награден фонд ($50,000 в парична стойност и $70,000 под формата на разходи за пътуването и участието в световния финал) бяха раздадени  на пет отбора от Дания, България, Швеция и Франция за проекти в областта на биохимикалите, обработване на изображения, инфрачервен химически анализ, соларна технология и топлинна енергия на тялото.

Топ 24 отбора от 15 държави бяха избрани от общо 4,000 подадени заявления за участие на европейските финали в Сопот, Полша. Петимата победители ще се съревновават на Intel® Global Challenge в Калифорнийския университет Бъркли през ноември 2012 година.

Biosyntia от Дания спечели голямата награда от $25,000 за очакващ патент проект, който помага на производителите на химикали да преминат от химическо към биологическо производство като едновременно с това намалят разходите и въглеродните (CO2) емисии.

Наградите бяха връчени от Йежи Бузек, бивш председател на Европейския парламент, по време на Европейския форум за нови идеи и Кристиян Моралес, вицепрезидент и генерален мениджър на Intel за Европа, Близкия изток и Африка.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини