Червените в Кърджали посрещат със шампанско вестта за избора на Станишев за лидер на ПЕС

     На свое областно заседание с много настроение кърджалийските социалисти приеха новината за избора на Сергей Станишев за президент на Партията на европейските социалисти /ПЕС/ на провеждащия се в Брюксел конгрес на  социалистите. На видеостена на живо в клуб ”Червеното” социалистите гледаха избора , което за тях безспорно е едно високо международно признание за водената политика  на нашата партия и нейния председател, един повод за гордост не само за социалистите, но и за всеки българин. Точно в 14.53 ч. народният представител Димчо Михалевски даде знак, че Станишев  вече е избран с което дигна градуса на последвалите емоции.Областният председател Милко Багдасаров гръмна бутилка шампанско и изненада всички с голяма торта с надпис България е №1 в Партията на европейските социалисти.

   За първи път над 30 европейски социалистически и социалдемократически партии от страните-членки на Европейския съюз, като и Норвегия, в рамките на две години и половина, ще разчитат на българин-  представител от нова страна-членка да отстоява левите интереси  пред света.  Като временен президент на ПЕС през изминалата година, благодарение на личния си авторитет и неуморна дейност,  Станишев успешно организира и координира дейността на европейските социалисти. Лидерът на БСП последователно отстояваше една от най-успешните кампании на ПЕС за борба с младежката безработица. По време на председателството на Станишев ПЕС стана първата европейска партия, която излезе с категорична позиция срещу споразумението АКТА. Той работи усилено в подкрепа на лявата вълна в Европа, като през мандата му левите спечелиха властта в редица страни- Белгия, Франция, Словакия и Румъния. През последния месец Сергей Станишев представи приоритетите си като кандидат за президент на ПЕС: засилването на солидарността в ПЕС; изработването на алтернатива на ПЕС като противовес на провежданата от десницата политика; засилване на единодействието на ПЕС в рамките на европейските институции; представянето на евроизборите и издигането на обща кандидатура на ПЕС за председател на ЕК; сътрудничество с партньорите на ПЕС от Западните Балкани и Северна Африка.

 Според Кърджалийските социалисти избора на Станишев е една заслужена оценка, защото той неведнъж със своите лични  и делови качества показа, че е един достоен, разумен, толерантен политик. След избора те му пожелаха успешен мандат, широта на вижданията, обективност за утвърждаване  на една модерна лява Партия на европейските социалисти.

ОблС на БСП – Кърджали, Теодора Каракостова

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини