Ресми Мурад, кмет на община Ардино: Отговорната загриженост е наш дълг

Питането на народен представител и сие по повод решението на общинското ръководство за преместването на групата от кв. Диамандово в основната сграда на ЦДГ „Мир” в с. Бял извор е силно политизирано, в което властват до болка познати, елементарно упражнявани партийни чувства, уж подплатени със загриженост. Без да се поддавам на заигравания и емоции, категорично заявявам, че общинската власт в мое лице, не демонстрира простовата загриженост нито към децата, нито към родителите, а прилага на практика и в хармония своята отговорност.
Ние периодично изследваме, анализираме положението и състоянието на учебно-възпитателния процес в общинските детски градини и училища. Разбира се, изключение не прави и Бялизворският квартал Диамандово. Що се отнася до решението ни за преместването на децата от Диамандово в основната сграда в с. Бял извор е най-правилното, най-адекватното. Дори бих добавил още: най-ефективното и най-перспективното.
Защото, в развитието на човека като индивид най-важни са първите седем години от неговия живот.
Защото, мястото и ролята на детската градина е точно такова, да изгради и подготви нашите деца за по-добър старт в учението и живота.
Защото, за да може да се развиват правилно и нормално децата, те трябва да бъдат в отделни групи и заедно със своите връстници. Защото, само по този начин и работата на детските учителки ще бъде много по-добра и ползотворна.
Сигурен съм, че така мислят и моментно подведените родители.
За повече конкретика и обективност искам на вниманието на питащите да поднеса следното:
● Нима като местна власт не трябваше да вземем под внимание предписанията на държавните контролни органи, като ОДБА и РЗИ - гр. Кърджали по въпросното детско заведение в Диамандово?
● Огласеният списък на деца от Диамандово сериозно се разминава с реалностите. Защото наша проверка установи, че децата Алек, Аслъ и Ясин ще навършат три години през 2013 г., а децата Селин, Аси, Джансу и Айшен неприсъстват в списъците на децата от с. Бял извор.
Разстоянието от кв. Диамандово до ЦДГ „Мир” - с. Бял извор, е само 2,3 км. Ние се ангажираме и гарантираме превозването на децата от квартала до центъра и обратно, сутрин и вечер със специализиран ученически автобус.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини