Събраха ученически пособия едва за 5 бедни ученици в димитровградско

Днес от "Подари усмивка" проброиха донесените пособия за учениците в затруднено материално положение

Вяло премина тазгодишното издание на акцията "Треска за училище", която организира в навечерието на новата учебна година димитровградската фондация "Подари усмивка".

Начинанието стартира на 17 септември и продължи една седмица. Целта бе да се наберат ученически пособия или парични средства за социално-слаби ученици от града и общината.

Едва 5 души са се отзовали на призива да донесат в офиса на фондацията учебни пособия и материали.

Събрани са двайсетина тетрадки, а също и моливи, боички, линийки, пастели и флумастери, отчете днес Наталия Делчева от "Подари усмивка". Това ще стигне за не повече от 4-5 деца.

Делчева допълни, че по сметката на фондацията са постъпили и 150 лв. С тях ще бъдат закупени още неща, нужни за бедните деца в училище.

По данни на Отдела за закрила на детето в Димитровград, от този вид помощ се нуждаят минимум 20 деца. Предварително изготвеният списък бил за 50 социално слаби, но се наложило да се редуцира.

От "Поради усмивка" призовават, ако димитровградчани имат желание да помогнат, в следващите два дни да донесат учебни пособия и материали в офиса на фондацията на бул."Раковски" №16- бившия Детмаг.

Събраното в тазгодишната акция "Треска за училище"

Dimitrovgrad.bgvesto.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини