Незаконни къщи в махалата пред срутване,всеки момент могат да затрупат обитателите

Незаконно изградени къщи в кв.”Боровец” са пред срутване, заради некачествено строителство. Те застрашават живота на обитателите си. Те от своя страна търсят възможност спешно да ги укрепят. Викат на помощ строителни инженери и техници за консултанти.

 Една от причините за некачественото строителство, е че незаконните къщи са строени без необходимите архитектурни планове. Основите им са фундирани много плитко, а за градежа са ползвани тухли втора употреба и кал. Заради сушата почвата в квартала се напука, което се отрази и на основите на много домове.

  Кърджали бг вести първи информира за проблема с незаконното строителство в квартала. Неговия бум бе по време на тройната коалиция. Тогава хората от „Боровец” намираха по –лесно работа, теглиха кредити  и градяха домове без строителни разрешения и планове. Над сто къщи се построиха по посока на село Царевец.

 След първите публикации в медиите от РДНСК запазиха мълчание. Те предпочетоха да правят показна акция със събарянето на тераса във „Възрожденци”,затваряйки си очите за бума на незаконно строителство във махалата. Управляващите не искаха да настройват срещу себе си хората от квартала преди местните избори. Дори омбудсманът на Републиката Константин Пенчев се опита да защити незаконното строителство в махалите на страната.

Мнозина си задават въпроса, кой ще носи отговорност,  ако някой загине под руините на незаконната си къща.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини