Стартира „Мостът-кръстопът на култури”, Сърменов и сие заработват 450 бона

Родопея

С Ден на музиката започна днес поредица от мултиетнически прояви от двугодишния проект озаглавен „Мостът-кръстопът на култури”. Той се реализира от община Кърджали в партньорство с фондация „Кръг” и консорциум от фирми представлявани от Калин Сърменов и се финансира от оперативна програма „Регионално развитие”. Денят на музиката започна с изпълнения на гвардейския отряд на Езиковата и мажоретките на „Отец Паисий”.На една от сцените в градската градина свои композиции представи и състав „Родопея” от „Славейков”.

  Според зам.-кметът Елисавета Кехайова, която откри празника проявите ще се съсредоточат на естрадите и в няколко шатри. Деца от всички възрасти ще могат да свирят , танцуват и представят своите заложби. Кехайова каза също, че следващите прояви са Ден на приказките и Ден на фотографията. На 20 октомври ще бъде върхът на  проявите с фестивал на новия мост.

 Културни деятели от Кърджали негодуваха, че Калин Сърменов и консорциума са вземат 450 бона за проявите,а за тях няма нито лев,а те са основните изпълнители,тъй като са на общинска издръжка.Те недоумяват защо пиарагенция, представяща сапуни и перилни препарати ще популяризира проекта.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини