Дъжд секна откриването на парка, едва успяха да прережат лентата

Прерязване на лентата

Силен дъжд прекъсна снощи откриването на новия парк „Арпезос-Север”в Кърджали. Времето не бе с кърджалийци, както и премиерът Бойко Борисов, който бе поканен за тържеството. Официалните лица едва успяха да прережат лентата и заедно с хилядите жители на града, напуснаха парка , прогонени от дъжда. Провали се богатата фолклорна и музикална програма, която организаторите от общината бяха подготвили за случая.

  Откриването на парка,както и първата копка преди две години бе съпроводено с много слова.  Най-точен в посланието си бе архитекта на обекта Ганчо Бакалов, който  посочи, че паркът ще достигне истинския си чар след 15 години. Строителството му е адресирано към младите хора. Затова те трябва да го пазят.  Кристина Топалова от Детския и младежки парламент , припомни,че младите са били и на първата копка. Те смятат парка за изключителен проект. Илинка Василева,председател на общинския съвет на пенсионерите отбеляза, че „Арпезос-Север” е още един обект с почерка на кмета Хасан Азис. Областният управител Иванка Таушанова ,заяви от своя страна,че парка е пример за това как могат да се усвояват европейските фондове. Тя посочи, че до момента в областта са привлечени 61 млн.лева по европейски програми за инфраструктура. Народният представител  Неджми Али,заяви, че „Арпезос-Север” е част от програмата на кмета Хасан Азис, излъчен от ДПС. Той предаде поздрави от лидера партията Ахмед Доган. Работим разумно, защото само ние изградихме в общините административен капацитет. Експертите ни готвят конкурентни проекти. Въпреки обструкциите на управляващите парка е факт, натърти Неджми Али.Той призова кърджалийци да се грижат за парка, както за своите деца.

 Кметът Хасан Азис определи годината историческа, защото от строителството на последния парк в Кърджали са изминали 51 години. Той подчерта,че „Арпезос-Север” е създаден с подкрепата на кърджалийци. Заедно с Пазара,Водното огледало , Пентагона и улица „Вашингтон” той придава европейски вид на града. Кметът каза че са готови техническите проекти за нови два етапа в изграждането на „Арпезос-Север”. Правим всичко това за нашите деца, всичко друго е суета, отбеляза градоначалникът.

 Думите му бяха подкрепени от игрите на кърджалийските малчугани. Десетки майки с деца дойдоха тук да се наслаждават на тържеството. Непосредствено преди откриването младите кърджалийчета играха в детска дискотека. По-големите разгледаха изложба на Обединения детски комплекс, показваща в снимки изграждането на парка.

Георги Кулов

Поздравителни адреси

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини