Соня Немска и Фахрие Гюней ще пеят на Есенните културни празници в Ардино

От 13 до 16 септември община Ардино организира традиционните есенни културни празници. Oчаква се да се съберат хиляди хора от общината, както и

ардинчани, които живеят и работят в различни краища на страната и чужбина.  Организаторите са предвидели богата културна и спортна програма. На сцената ще излязат самодейни колективи и фолклорни групи от читалищата на територията на общината. В хотелски комплекс ‘Планински изглед” край Ябълковец ще се проведе модно ревю с участието на балет „Тангра”, Жоро любимеца и DJ Румен.

Но гвоздеят ще бъдат концертите на известната поп-фолк изпълнителка Соня Немска и народната певица Фахрие Гюней, която е родена в Джебелско, в момента живее в Турция.

В парк „Нилюфер” на 14 септември (петък) ще се проведе общински турнир по футбол на малки врати и спортен празник с участието на малчуганите от ОДЗ „Слънце”.

Спортен клуб „Алада” организира градски турнир по шахмат за аматьори на 15 септември (събота) пред читалище „Родопска искра”. В салона на СОУ „В.Левски”  се организира турнир по волейбол с участието на отборите – „Кметове на населени места”, „Общински съветници” и „Общинска администрация”.

В Ардино очакват представителни делегации от побратимените общини Картал и Нилюфер и Сдружението за културно сътрудничество «Егридерелилер» (ардинци) от Бурса.

Гюнер Шукри

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини