Данъчните провериха 8 ченджбюра,дават на клиентите телефони за връзка

8 валутно-обменни бюра в Кърджали провериха инспекторите от териториалната дирекция на НАП през първите дни след влизане в сила на нормативните промени, регламентиращи работата на този вид обекти.  Проверките бяха извършени умишлено в събота. Всички посетени бюра са изрядни и спазват новите изисквания в Наредбата. А те гласят разликата между курсовете „купува” и „продава” за всеки вид валута да не бъде по-голяма от 5 на сто от курса за деня на Българска народна банка. 

За да се избегнат бъдещи недоразумения, от офиса на  НАП в Кърджали препоръчват на клиентите на бюрата да следят информационните табла, които са вътре в чейндж бюрата и които отразяват реалния курс. На таблото курсовете за обмяна на търгуваните валути в наличност трябва да са изписани до три цифри след десетичния знак. Във всяко бюро на видно място следва да е съобщен информационния телефон на НАП 0700 18 700.  На него клиентите могат да сигнализират за нередности, като цената на обаждането е на цената на един градски разговор. В повечето случаи обаче гражданите звънят за нарушения едва след като са подписали бордерото, когато сделката вече не може да бъде развалена. Ето защо от  НАП препоръчва да се обръща особено внимание на бордерото преди подписването му, защото на него също е изписана сумата, която клиентът ще получи за продаваната валута.

            Важно е да се знае, че обмяна на валута не се извършва на улицата, а в банковите офиси, обменните бюра, регистрирани в НАП и пунктовете за обмяна на валута на обозначените места в някои хотели, напомнят от НАП.

Вили Милкова

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини