Дрога за 1 милион откриха в затворена дискотека в Доспат

На модерна плантация за канабис, на обща стойност 1млн.лева, се натъкна спец проверка на полиция и антимафиоти в затворена дискотека в Доспат.

Около 13 часа на 17 август служители на сектор „Борба с организираната престъпност” в Смолян и ОДМВР  са претърсили помещенията на не функционираща дискотека „Стар лайт” в града, намираща се на ул.”Първи май” №3.

55 годишният наемател на обекта, собственост на НАРКООП, Кемал Карамустафов от Доспат се укрива и е обявен за общонационално издирване от органите на МВР.

В едно от помещенията, с площ от 110 кв. м., униформените се натъкнали на огромно количество растения, които се отглеждали при специални условия чрез автоматизирана система.

Плантацията била снабдена с  със сложна за управление система за поддържане на постоянна температура и влажност в помещението.

То било наблъскано с климатици, кварцови лампи, влагомери, вентилатори, специална изолация, както и релета, трансформатори и система за напояване.

Антимафиотите открили 1011 броя растения в различна зрялост с височина от 50см. до 150см. При направения полеви наркотест иззетата листна маса, с общо тегло 82 килограма, е реагирала на канабис. 

Вероятно Карамустафов е влезнал в полезрението на антимафиотите още през пролетта на тази година. През май луксозният автомобил „Порше Кайен”, който той ползвал, е обявен за издирване в 04-РУП - СДВР, след като бил откраднат.

По случая с дрогата за 1 милион лева е образувано досъдебно производство.

 Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини