Хизбула към Израел: Имаме ракети, ще стане ад

"Хизбула" се закани да превърне в ад живота на стотици хиляди израелци, ако Израел предприеме нападения, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Лидерът на ливанската въоръжена шиитска партия шейх Хасан Насрала увери, че тя има с ракети с прецизно насочване, които могат да убият десетки хиляди израелци при удари срещу малък брой цели, които той отказа да уточни.

"Поразяване на тези цели с малък брой ракети ще превърне... живота на стотици хиляди ционисти в истински ад", предупреди той в реч по телевизията.

Насрала подчерта, че иранският отговор на всяка израелска атака ще е светкавичен и колосален.

Генералният секретар на "Хизбула", която е подкрепяна от Иран, отправи тези предупреждения на церемония по случай Деня на Ал Кудс (Деня на Ерусалим). Това става на фона на дебатите в Израел дали да бъдат ударени иранските ядрени обекти.

Израел обвини Иран и ливанската групировка "Хизбула" за нападението на летище Сарафово в Бургас, при който загинаха 6 души и атентаторът. Израелското разузнаване има доказателства за необичайно висок брой обаждания от Ливан към Бургас три дни преди кървавия атентат, писа наскоро в. "Ню Йорк Таймс".
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини