Ударихме Кипър с 1:0

България победи Кипър с 1:0 в приятелски мач преди началото на световните квалификации. Резервата Илиян Мицански вкара единственото попадение в 66-ата минута на стадион "Георги Аспарухов".

Първата по-сериозна възможност за гол дойде в 27-aта минута. 

Тогава Веселин Минев центрира отляво към границата на наказателното поле. Там Манолев си спря добре топката и с едно движение се освободи от кипърски бранител, а заедно с това си отвори и позиция за шут, предаде sport1. Десният халф на българите отправи плътен удар с десния крак, но вратарят Георгалидис изби. 

Кипърците не застрашиха с нищо вратата на Михайлов преди почивката. Пет минути преди края на първата част Алонефтис центрира остро в пеналта на лъвовете, като Веско Минев изчисти. 

През втората част на терена се появи Илиан Мицански, който и откри резултата в 66-aта минута. Йордан Минев получи добър извеждащ пас по десния фланг и центрира на задна греда към Мицански, който с глава прати топката в долния ляв ъгъл на вратата. 

Единадесет минути преди края отново нападателят на Кайзерслаутерн излезе сам срещу вратаря и шутира по земя, но стражът на Кипър изби с крак. 

Контролата с Кипър бе дебют за Любослав Пенев начело на отбора пред собстена публика. 

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини