Мъжете в Кърджалийско кандидатстват два пъти повече по проекти от жените

Мъжете са по-инициативни от жените при търсенето на пари от еврофондовете в Кърджалийско. Представителите на силния пол доминират в набавянето на информация за  оперативните програми финансирани от Европейския съюз. Статистиката на Областния информационен център,  който предоставя информация  за тях сочи,  че от 293 души проявили интерес 204 са мъже.  Това съобщи  на брифинг шефът на Областния информационен център Дора Христова. Статистиката сочи още, че най-активни са мъжете  между 30-45 г. Те са повлияни преди всичко от добрите практики, натрупани като опит от техни познати в региона. Голям е интересът към енергийното обновяване на домовете. В Кърджали вече четирима домоуправители са взели пакети с документи за техните входове от Областния информационен център.

 За медиите Дора Христова каза, че една от основните функции на центъра, който ръководи е да предостави достъпна информация на гражданите. След това когато те проявят инициатива да кандидатстват по някоя от 7-те оперативни програми да им предоставят експертна помощ. Стигаме до там,че разпечатваме пълния набор документи за хората , които ни търсят. Така ги облекчаваме при кандидатстването, сподели Христова.

 Кметът Хасан Азис подчерта, че центърът вече 6 месеца работи много активно с общините и гражданите в региона. При планирани 175 участници в презентациите на неговата работа, броят им се оказал двойно по-голям.Центърът напълно оправда нашите очаквания, подчерта градоначалникът.Той посочи че неправителствените организации и бизнесът бързо се ориентирали да търсят услугите на центъра.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини