Григор с първа историческа победа на Олимпиадата

Григор Димитров победи Лукаш Кубот с 6:3, 7:6 (4) в първия си мач на Олимпийски игри, а това бе и първа историческа победа на Олимпиада в историята на мъжкия ни тенис.

На любимите си тревни кортове на Уимбълдън, Гришо бе категоричен през първия сет, а във втория имаше доста проблеми, но в крайна сметка показа здрави нерви и постигна победата над номер 73 в света Кубот, който само преди няколко седмици победи Рафаел Надал на Уимбълдън.

Григор Димитров спечели първия сет в първото си участие на Олимпийски игри. На любимите му тревни кортове на Уимбълдън, Гришо поведе с 6:3 на Лукаш Кубот, когото победи преди седмица на турнира в Гщаад.

Двубоят с поляка започна трудно за българина, който спаси възможност за пробив на своя съперник, за да спечели първия си сервис гейм. Веднага след това обаче Григор нанесе своя удар, проби Кубот, след което затвърди пробива и поведе с 3:0.

До края на сета хасковлията без проблеми печелеше своите сервис геймове и затвори успешно частта с 6:3.

Вторият сет обаче бе доста по-труден за Гришо, който още в началото допусна пробив и позволи съперникът му да поведе с 3:0.

В следващия сервис гейм на българина, Кубот отново имаше шанс за пробив, но в крайна сметка Григор успя да спечели първия си гейм в сета, а след това пропусна две възможности за връщане на пробива.

При 5:2, Гришо сервираше за оставане в сета, а в този момент Кубот достигна до два сетбола, отразени от ракета номер 1 на България, с което той намали на 3:5.

Димитров използва последната възможност да остане в сета, върна пробива, след което в своя сервис изравни за 5:5.

Кубот поведе без проблеми с 6:5, а след това Григор отново спаси сетбол за съперника си преди да вкара сета в решителен тайбрек. В него българинът показа, че е по-добрият тенисист, спечели със 7:4 и по този начин се класира за втория кръг.

В него съперник на Димитров ще бъде победителят от мача между Жил Симон и Михаил Кукушник.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини