WSJ: Apple не би продал нито един iPhone без технологията на Samsung

Мислим си, че битката на гигантите е на пазара. Не, тя е в съда.

Samsung и Apple се готвят за голямо дело в съда в САЩ, чухме вече, че Google очевидно казал на Samsung да спре копирането на Apple. Миналата седмица пък британски съдия се произнесе, че Apple трябва да публикува в медиите изявление, че Samsung Galaxy Tab не копра iPad, ( U.K. Judge Colin Birss), Обаче пък решението на германски съд беше да забрани продажбите на Galaxy Tab 7.7 в 27 европейски страни.

И сега пред
Уолстрийт джърнъл (WSJ), Samsung казва, че Apple не би продал и един iPhone без технологията на Samsung. С две думи Samsung също обвини Apple, че използва в iPhone и други устройства, техни технологии без даден патентен лиценз. Материалът се разпространи бързо със съответните мнения и прогнози в интернет.

"Samsung изследва и разработва мобилни далекосъобщителни технологии още през 1991 г. и е измислил голяма част от технологията за смартфони днес. Всъщност, Apple, която продаде първия си iPhone почти двадесет години след
като Samsung започна да разработва технологията на мобилния телефон, не може да продаде един iPhone без да ползва патентована технология на Samsung.

Apple силно разчита на технологията на Samsung навлизайки в пространството на телекомуникациите, и  продължава да се използва технология на Samsung и до днес в своя iPhone и IPAD продукти. Например, Samsung доставя флаш памет, основната памет и процесор за приложения за iPhone. . . . Но Apple също използва патентована технология на Samsung, която не е заплатил. Това включва елементи на стандартни технологии, необходими за продукти на Apple, за да взаимодействат с продукти от други производители, както и няколко функции на устройството, които Samsung е разработил за употреба в своите продукти."

Съдебният процес между двете компании в САЩ започва следващата седмица, със сигурност ще бъде интересно, има да се чудим коя ще излезе на върха... в Америка.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини