Кърджалийци ще се радват на открито кино

БНТ 1 се ангажира с нова инициатива „Лятно кино с БНТ1”. Целта на проекта е да се възстановят прожекциите в летните кина.  Почти 20 години летните кина в страната не се използваха и голяма част от тях са занемарени, изоставени, неподдържани или просто използвани за нещо друго.

Обиколка със специален автобус, Лятно кино с БНТ1” започва на 25 юли, като първата спирка е Кюстендил, след което следват Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Кърджали, Карлово, Сливен, Жеравна, Бургас, Поморие, Варна, Балчик, Добрич, Нови Пазар, Разград, Велико Търново, Горна Оряховица, Елена, Ловеч. На 15 и 16 екипът на инициативата се завръща в София. Прожекции ще се осъществят  на открито на местата, където е имало или все още има летни кина.Ще се прожектират нови български филми.  Сред тях са "Прогноза" на Зорница София, "Островът" на Камен Калев, "Кецове" на Валери Йорданов и "Лора от сутрин до вечер" на Димитър Коцев-Шошо. Входът за всички прожекции ще бъде свободен.
Хубавото на инициативата „Лятно кино с БНТ1”, е че кампанията ще тече и от малкия екран. Съботните вечери в ефир са запазени за чужди - американски и европейски заглавия, както и три български филма - "Прогноза" на Зорница София, "Любовното лято на един льохман" - сценарист и режисьор Людмил Тодоров, както и "Островът" - най-новият филм на режисьора Камен Калев. Зрителите ще се радват   телевизионни премиери за България, романтична комедия "Пазачът на фара" и френската романтична драма, "Героят на семейството".

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини