Славейковци газят сняг посред лято,катерят Мусала

През изминалия уикенд група ентусиасти от ученическия спортен клуб "Орфей" при СОУ "Петко Рачов Славейков" - гр. Кърджали покори и се поклони на най-високия връх на Балканския полуостров - Мусала. Водачът на запалените планинари бе Георги Христов, човек и екскурзовод, доказал със своя опит и ентусиазъм, че може да обедини приятели на природата за всяко свое начинание. В групата, съставена от 30 човека, освен учители от градските училища се включиха също представители на РИО на МОМН - Кърджали, фирма "Габи Тур", служители в "Български пощи" и ветерани туристи.

За пореден път бе осъществена една отдавнашна мечта за славейковци. Постави се началото на нова инициатива, реализирана чрез спортния клуб "Орфей", с която ще се даде възможност на всички да се докоснат до различни кътчета от вълшебната природа на България. Туристите гледат вече към следващата дестинация - на 18 и 19 август ще се потопят в магията на Седемте рилски езера, водени отново от Георги Христов. Неговият авторитет и завладяващ ентусиазъм привлича все повече участници в туристическите групи, организирани от спортен клуб "Орфей". 

Участниците в експедицията до връх Мусала споделят с широки усмивки и завиден планински тен своите емоции от пътуването. Докосването на снега след 40-градусовите жеги на Кърджали е невероятно преживяване. С нетърпение чакат следващата покорена висота.

Нешка Шопова

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини