„Здравей, лято! Здравей, ваканция!” казаха славейковци

С много смях, забавление, игри и закачки изпратиха поредната учебна година учениците от 5 до 7 клас на СОУ "Петко Рачов Славейков". Традиционното тържество на басейна този път се проведе в двора на училището поради независещи от славейковци обстоятелства. Както водещите Мая и Михаела споменаха, "вместо да празнуваме на празен басейн и да се вайкаме как можа да ни се случи това, да си направим лятното парти сред гостоприемството на любимото училище". С много настроение и плам малките мажоретки от  начален курс с ръководители Димитър Кондиков и Виолета Кючукова откриха тържеството със своя танц "Ежово хоро". По традиция освен игрите и музикалните изпълнения, учениците имаха да свършат и сериозна работа, а именно да отличат с грамоти и награди пълните отличници за отминалата учебна година, както и изявилите се индивидуално и отборно славейковци. Организацията на цялата проява отново бе в ръцете на по-големите им съученици от Ученическия парламент заедно с изявилите желание да се присъединят към тях седмокласници. Още в началото от сцената те отправиха въпрос към директора Багдасаров дали скоро училището няма да може да се похвали с нова придобивка, а именно собствен плувен басейн, за да не бъдат зависими учениците от външни условия в организирането на този празник. С изненадана усмивка директорът им отговори, че това е предизвикателство и ще се направи необходимото за осигуряване на съоръжението.

Първо признание получиха петокласниците. За тях това бе първата учебна година, завършваща на 15 юни. След получаването на заслужените награди, те с ентусиазъм се хвърлиха в определената за тях игра. По регламент всеки клас трябваше да излъчи по двама представители - единият да храни другия със сладолед, но със затворени очи. Под виковете и насърченията на агитките си, буквално за по-малко от минута екипът от Vв клас се справи със сладкото лятно изкушение и спечели наградата.

По-сериозно бе изпитанието в играта за шестите класове. След награждаването на отличниците им, шестокласниците получиха задачата да излъчат по трима представители от всеки клас, които да приготвят плодова салата. Призивът на организаторите бе учениците да не забравят през ваканцията да се хранят с повече плодове и да пият прясно изцедени сокове, вместо да купуват изкуствено боядисаните ледени сокчета. Да съчетават полезното с приятното се оказа предизвикателство за шестокласниците. По регламент за 15 минути те трябваше да измайсторят кулинарно плодово произведение, което да бъде оценено по критериите външен вид, пъстрота, ексцентричност и вкус. Журито, което дегустира красиво аранжираните салати, бе в състав: директорът Милко Багдасаров, председателят на Ученическия парламент Ралица Арнаудова и водещите - седмокласничките Михаела и Мая. След дълъг дебат и много спорове журито присъди две първи места - на VІа и VІб клас. По време на състезанието публиката се наслади на изпълнението на микс от любими български песни на вокалната група на г-н Кирил Кирев.

За седмокласниците наградите бяха тетрадки-речници, с които да започнат следващата учебна година в езиковите паралелки на "Славейков". За тях бе определена игра с балони. По двама от всеки клас трябваше да спукат десет разноцветни балони по-бързо от останалите. Капитанът на волейболния отбор на най-голямото училище Янко Петров от VІІа допринесе за победата на класа си в тази игра.

Общо 50 грамоти за пълен отличен успех получиха славейковци от V до VІІ клас в последния учебен ден за 2011-2012 г., най-много от тях са в ръцете на седмокласниците. Специални колективни награди бяха връчени на детското благотворително движение "Ръка за помощ", на спортните секции в училището. Отличени бяха волейболният отбор момчета в тази възрастова група с треньор Павел Митев, който завоюва сребърните медали на държавното ученическо първенство, областният първенец на Кърджали във футбола в същата възраст с треньори Васил Визев и Христо Топалов, както и футболните отбори - победители в училищното първенство по випуски - Vа, VІб и VІІв клас.

Поздрав за всички бе изпълнението на момичетата от ансамбъл "Родопея" с ръководители Димитър Кондиков и Стела Замова, които изненадаха с нова визия и танца си "Пляс пляс".

С пожелание да си останат все така свежи, готини и да се наслаждават на лятната ваканция, учениците на "Славейков" си казаха довиждане само до септември и се запътиха към безгрижен заслужен отдих.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини