13 рисунки са отличени в областния конкурс „МИСИЯ „СПАСИТЕЛ” в Кърджали

Наградите бяха връчени в Обединения детски комплекс, където са експонирани 74 определени от журито творби

Авторите на 156 творби,  участвали в областния конкурс за детска рисунка „МИСИЯ СПАСИТЕЛ” в Кърджали, си оспорваха челните места в класирането в три възрастови групи – от 6 до 9 години, от 10 до 14 години и от 15 до 18 години. Идеята на конкурса, който се провежда за десети път тази година, е чрез творчеството децата да придобият знания за бедствените ситуации, които могат да ни се случат и за възможностите за самозащита,  взаимопомощ и помощ от специализираните екипи за действия при кризи.

Жури отличи и класира 13 рисунки в трите възрастови категории. Наградите бяха връчени днес в Обединения детски комплекс в областния център от началника на ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Христо Тодоров.

 Сред най-малките първа награда спечели Петко Деянов Петков /8 г./  от СОУ „П.Р.Славейков в Кърджали. В същата възрастова група журито определи две втори награди – на Синем Джемил Мюмюнали /9 г./ от СОУ „П.Р.Славейков” и на Кумру Орхан Риза /8 г./ от СОУ „Й.Йовков”, две са и третите награди – на 9-годишната Елена Красимирова Костадинова от СОУ „Й.Йовков” и на 7-годишния Берк Бейхан Али от СОУ „П.Р.Славейков”.

Във втората възрастова група като най-добра беше оценена рисунката на Джем Фикрет Хасан /12 г./ от ОУ „Христо Смирненски” в село Мост, на второ място се класираха Ъшъл Мюмюн Халил /10 г./ от ОУ „Д-р Петър Берон” в Момчилград, Симона Йорданова Солакова /13 г./ от СОУ „Вл.Димитрова-Майстора” и Найме Бейджан Емин /10 г./ от СОУ „Й.Йовков”. В тази възрастова група трима ученици са класирани на трето място -  Фунда Орхан Риза/  10 г./ от СОУ „Й.Йовков”, Добри Василев Василев от ОУ „Васил Левски” и Владимира Руменова Каменова от ОУ „Д-р Петър Берон” в Момчилград.

В третата възрастова група втора награда получи Габриела Росенова Топалова /15 г./ от ГПЧЕ „Христо Ботев”.

Изложба от 74 селектирани от журито творби е организирана в Обединения детски комплекс в Кърджали и отворена за посещения.

18.05.2012 г.                                 Регионален пресцентър на МВР

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини