ДПС вини БСП, че протака избора на ново ръководство на пазара,червените обидени

Смяна на  Съвета на директорите на Пазара на производителите предложи групата съветници на ДПС.Председателят на групата Расим Муса поиска на мястото на досегашните членове да бъдат назначени Рамадан Вели,Бахтияр Халил и Тодор Стоев.Кандидатите бяха дошли в залата на Бизнесинкубатора за да бъдат представени на съветниците, но това не стана.Вместо избор се стигна до скандал между съветниците от ДПС и БСП.

   От името на червените Милко Багдасаров поиска отлагане на решението с неопределено време, докато кметът Хасан Азис не  проведе конкурс за мениджърския екип.Той обяви,че социалистите ще се въздържат от гласуване. Багдасаров обвини ДПС и ГЕРБ ,че правят много изказвания по отделните точки и искат почивки за съгласуване на решенията си, което цели да забавят отпътуването на делегатите на червените за конгреса на БСП в София.

  Расим Муса контрира,че социалистите умишлено от месеци протакат решението си по казуса с ръководството на пазара.Тръгвайте.И без това от вас днес няма никаква полза, отсече Муса.

 Червеният Милан Миланов заяви,че се чувства обиден и декларира,че няма да остави магарето си в батака.

    От името на ГЕРБ съветникът Николай Маргаритов поиска гласуването на новия състав на Съвета на директорите да бъде отложено.Нямаме против тези хора, но според Търговския закон имената им трябва да бъдат обявени публично 15 дни преди да вземем решение, подчерта Маргаритов.

 Независимият общински съветник д-р Марин Мухтаров също призова за отлагане,мотивирайки се с предложението бързо да се формира експертен обществен съвет, който да даде идеи за оздравяването на дружеството „Пазар на производителите”.

 От ДПС приеха като конструктивни предложенията на ГЕРБ и д-р Марин Мухтаров. Точката за избор на ново ръководство на пазара бе отложена за следващата сесия.

Георги Кулов 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини