В Деня на спорта – 17 май, достъпът до спортната база е безплатен

Учащи и граждани ще могат да се възползват безплатно от всички видове спортни съоръжения в Деня на българският спорт и на работещите в сферата на спорта - 17 май.Програмата на община Кърджали дава тази възможност за 7 вида спорт тенис на корт, волейбол, баскетбол, бадмингтон, фитнес и боди билдинг, футбол и бокс.От 10,00 часа утре учащи и граждани ще могат безплатно да се възползват от тенис-кортовете „Арпезос”, както и от спортните зали „Арпезос”, „Арпезос”1, „Арпезос”2, стадионите „Дружба” и „Горубсо”. Футболните срещи на двата стадиона са организирани за учащи и граждани с начален час 10,00 и 16,00, а от 10,30 в спортна зала „Арпезос”1 ще започнат демонстративните срещи по бокс за учащи се.
За Деня на спорта е организиран и поход до местността Манастирчето „Свети Спас”, който ще се проведе на 19 май, събота.Съорганизатор на проявите за честването на 17 май - Ден на българския спорт и на работещите в сферата на спорта в община Кърджали са спортните и футболни клубове от областния град.
Желаещите да се включат в тях могат да позвънят на тел:
6-15-41 или да получат подробна информация на място в спортна зала “Арпезос-1”.
17 май е професионален празник на работещите в сферата на спорта. Той е обявен с Решение 581 на Министерски съвет от 4 август 2006 г. Датата 17 май е свързана с пристигането на първите учители по физическо възпитание от Швейцария в София през 1894 г. Тяхната мисия тогава е да положат основите на спорта в страната ни след Освобождението.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини